El programa commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa continuarà aquest dimarts, dia 28 de novembre, amb un acte acadèmic al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, a les 7 de la tarda, que sota el títol de "Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya" aplegarà diversos alcaldes del Bages i del Moianès, a banda de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

La sessió comptarà amb la participació de Jesús Burgueño Rivero, catedràtic de Geografia de la Universitat de Lleida; el manresà Josep Oliveras Samitier, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat Catalana de Geografia (SCG) de l’Institut d’Estudis Catalans (IC); i Xavier Forcadell i Estaller, coordinador general de la Diputació de Barcelona i expert en administració local. També hi intervindrà Jordi Rodó, un dels dos comissaris de la commemoració dels 125 anys de les Bases, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, farà la cloenda.

Previament, els alcaldes i l'alcaldessa faran una visita guiada sobre les Bases de Manresa a l'edifici consistorial que anirà a càrrec de l'altre comissari de la commemoració, Francesc Comas.

El Joc dels 125 anys de les Bases, fins el 15 de gener

D'altra banda, i en el marc de les activitats divulgatives del programa commemoratiu de les Bases, s'ha decidit prorrogar de l'11 de desembre fins al 15 de gener el termini per participar en el Joc dels 125 anys de les Bases.

El joc de ciutat, que es va posar en marxa el 6 de novembre, especialment adreçat als joves i al públic familiar, consisteix a resoldre diversos enigmes a partir de la visita a onze punts emblemàtics de la Manresa de les Bases. Totes les persones que completin el joc i obtinguin la màxima puntuació entraran en el sorteig de dues tauletes.

El joc, que és accessible des d’internet i compatible amb tot tipus de dispositius, quedarà obert com a recurs didàctic per a tots aquells que el vulguin fer un cop finalitzat el termini del concurs.