La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages ha aturat el desallotjament d'un bloc d'habitatges ocupat des del novembre de l'any passat on hi viuen 25 persones, entre les quals 9 menors d'edat.

Aquest dijous, una trentena de persones de la plataforma ha dut a terme accions reivindicatives a oficines del BBVA del centre de Manresa, entitat bancària propietària de l'edifici d'habitatges, per aturar el desallotjament. Fonts de la PAHC han explicat que han rebut el compromís que s'aturaran les accions per buidar-lo i que s'estudiarà la possibilitat d'establir lloguers socials amb les famílies que hi viuen. A dues d'elles ja els hi havia arribat l'ordre de desnonament per a principis de desembre.

Per part seva, fonts del BBVA han volgut puntualitzar que el que s'ha fet avui ha estat iniciar les accions per gestionar el desnonament previst, la qual cosa es farà mà a mà amb l'Ajuntament de Manresa. Hi han afegit que, quan es troben amb un cas com aquest i la persona afectada és clienta del banc, se li busca un lloguer social o una dació, però que, en el cas que no ho sigui, el que és fa és, d'acord amb l'administració local, analitzar la situació de vunerabilitat de cada cas per cercar alternatives plegats ja que "nosaltres no tenim la infraestructura per saber si aquell cas és vulnerable o no". Hi han afegit que el desnonament estava previst per a dilluns vinent.

El bloc de pisos és al carrer Gaudí de Manresa. Es va "alliberar" el novembre de l'any passat. Es tracta d'un edifici de recent construcció en el qual no hi vivia ningú. Hi ha 10 pisos i era propietat d'una immobiliària que va fer fallida. Llavors va passar a mans del BBVA.

Abans de l'acció la PAHC va presentar un vídeo amb el qual demana diàleg als responsables del BBVA per tal de resoldre part dels casos que té en aquests moments sobre la taula la plataforma d'activistes i per tal de defensar la situació en el bloc número 6 del moviment, el del carrer Gaudí, que actualment serveix de sostre per a diverses de les famílies afectades. El vídeo dóna veu a diversos membres de la PAHC, que expliquen quina és la situació en què es troben. Aquest vídeo arriba just en el moment en que la plataforma compleix 5 anys de mobilitzacions per defensar el dret a l'habitatge.