Les obres a l'edifici del Museu Comarcal de Manresa suposen una inversió d'1,3 milions d'euros en dos anys, diners que aporten la Generalitat, l'Ajuntament i que també s'han demanat a fons europeus.

Van començar el juliol del 2016, i ja llavors es van haver d'alentir per la fragilitat de l'edifici. Va aparèixer una veta de pedra que va obligar a modificar el projecte previst inicialment i es van trobar restes de l'edifici original del segle XIX, com un col·lector de sanejament i una fossa sèptica. No es van poder conservar bigues i forjats originals perquè estaven en mal estat.

Ara es torna a repetir la situació. Amb l'afegit que la precarietat de l'antic col·legi de Sant Ignasi obliga a tancar part dels espais del museu per analitzar possibles deficiències estructurals.

L'edifici del Museu és el nucli central d'un projecte que va més enllà de l'equipament cultural i que afecta tot l'entorn de la Via de Sant Ignasi per millorar la connexió entre les Escodines, Barri Antic i Vic-Remei. Inclou millora de voreres, rebaixar el pendent de la Baixada dels Drets, obres al carrer Vidal i Barraquer i ascensors per salvar el desnivell al carrer Santa Llúcia i al Remei de Dalt.