Quan sant Ignasi va arribar a Manresa l'any 1522 procedent de Montserrat se suposa que devia dur a sobre alguna cosa per menjar. És el que s'anomena la cuina dels caminants. La que es pot emportar i menjar en qualsevol lloc. Aquesta és la filosofia del concurs de la Cuina del Pelegrí que s'ha dut a terme a Manresa en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià.

El primer premi del concurs en la categoria Carmanyola va ser per a Marta Playà, que va presentar, precisament, una amanida que amb ingredients que es poden trobar fàcilment a la nevera de qualsevol llar, amb tomàquet, tiretes de pebrot escalivat, enciams variats, hummus i bacallà fumat, entre altres ingredients. En la categoria d'Entrepà va guanyar Maribel Corberó, que a l'hora de recollir el premi va destacar que havia presentat «un entrepà molt auster i fàcil de preparar» elaborat amb un llengüet, escarola, carn picada, rovellons confitats amb vinagre, oli i pebre. El lliurament de premis es va fer aquest dijous al vespre a l'Escola Joviat.

El concurs, organitzat per la Fundació Alícia i l'Ajuntament de Manresa, tenia com o objectiu implicar la ciutadania en el projecte de Manresa 2022. Un total de 23 persones han participat en el certamen. El regidor de Turisme, Joan Calmet, i el cuiner d'Alícia, Jaume Biarnés, van destacar que la gastronomia ha de tenir un paper important en el projecte. Dos estudiants de la Joviat van fer una demostració de cuina.