Protecció Civil de Manresa aconsella a la gent gran, nadons i persones amb malalties respiratòries que no surtin de casa si no és estrictament necessari davant el risc d'onada de fred o baixada extrema de temperatures que es preveu per aquests dies.

L'organisme municipal ha fet públic un seguit de consells entre els quals recomana estar atents de familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment la gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.

També aconsella tenir a casa un transistor per si s'han de seguit notícies sobre previsió del temps i instruccions que puguin donar les autoritats, piles de recanvi, llanternes, aliments i una farmaciola. La gent gran i persones amb malalties cròniques haurien de tenir una reserva mínima de medicaments, afirma.

Així mateix per aquests dies recomana adequar al fred l'activitat professional, esportiva i de lleure a l'exterior, i recorda que ingerir alcohol pot donar una falsa sensació de calor.

Si hi ha una baixada extrema de temperatures avisa que és recomanable no agafar el vehicle si no és estrictament necessari. En cas de fer-ho cal assegurar-se que el dipòsit és ple, portar cadenes i revisar els pneumàtics.