La Grande Place de Brussel·les, el centre de referència de la ciutat, amb una espectacular il·luminació a les façanes del casals, va quedar plena aquest dimecres de catalans que hi van fer cap per una concentració espontània convocada a les 8 del vespre per xarxes socials, un dia abans de la manifestació independentista d'aquest dijous.

L'himne català i els crits de Llibertat i Independència se sentien amb força a la plaça, segons es pot veure en una sèrie de vídeos que ha enviat, Miquel Bosch, de Castellnou, que ha viatjat a Brussel·les en furgoneta. Un d'aquests vídeos és el que il·lustra aquesta notícia. Bosch destacava ahir el gran ambient que se sentia a la plaça. També s'hi va sentir El cant de Els Segadors, que va anar seguit de "visques" a Catalunya i a la República.

Els carrers i els restaurants de l'entorn de la plaça, segons expliquen testimonis de Brussel·les, estan plens de catalans, en una jornada que s'ha viscut en un gran ambient. Molts dels que demà seran a la concentració perquè Europa escolti Catalunya, avui ja havien arribat a Brussel·les, però molts encara eren en autocars i cotxes particulars creuant França de nit, sense dormir, esperant que aquest dimecres arribin abans de "74 de 12 a la capital belga. La polcia belga espera que hi hagi unes 30.000 persones a la concentració, en la que podria ser la manifestació de col·lectius estrangers més gran que mai s'ha fet a Bèlgica.

Els catalans es fan sentir a la Grand-Place de Brussel·les

Els catalans es fan sentir a la Grand-Place de Brussel·les

Però Brussel·les no ha estat l'única població belga on ha ressonat el cant dels Segadors. A la ciutat de Bruges centenars de catalans també s'han reunit esporàdicament abans d'arribar a la capital europea per la manifestació de demà i han entonat l'himne nacional de Catalunya, entre altres cants de llibertat i república.

Els Segadors també sonen a Bruges

Els Segadors també sonen a Bruges