El sindicat CGT del servei de neteja de Manresa ha negat públicament l'afirmació de l'Ajuntament que s'havia activat a la ciutat un pla especial de recollida de fulles del servei municipal de neteja.

Josep Antoni Fernández, delegat de personal de la CGT de la UTE Sanejament Manresa, concessionària del servei, ha afirmat que «ni empresa ni Ajuntament ens han informat d'aquest pla que desconeixem i no veiem per enlloc».

Segons el representant sindical, «dir que s'està destinant gairebé tota la plantilla exclusivament a la recollida de fulla, és dir una cosa que s'allunya totalment de la realitat».

La CGT explica que els operaris reben les instruccions de cada any quan cau la fulla i que consisteixen que, a més «de recollir la brutícia habitual de cada dia, també han de recollir la fulla que troben al seu recorregut diari, sense cap exclusivitat cap a la fulla». Sempre segons el sindicat, «en cap moment s'han ampliat recursos humans o de maquinària per fer front a la caiguda de fulla, cosa que fan a gairebé totes les ciutats del país, contractant més personal per aquestes dates».

Per això el sindicat fa extensiva la petició de comprensió, que fa l'Ajuntament a la ciutadania, també cap als escombriaires per la càrrega de feina extra, «i aprofitem també per fer la ja històrica reivindicació d'ampliació de recursos humans i de maquinària».