Gairebé una dècada després, el característic fanal de la plaça Gispert de Manresa tornarà a il·luminar aquest espai del Barri Antic de Manresa. Dilluns començaran les obres.

Acabarà així l'anomalia que suposava tenir un fanal que no feia llum en un sector on hi ha veïns que reclamen més il·luminació.

El 2008, el característic llum de quatre braços va ser retirat quan es van fer obres de reurbanització de la plaça. El projecte de remodelació es va redactar sense preveure que el fanal tornés al seu lloc, o sigui que no hi havia connexió a la xarxa elèctrica i les obres van destruir la que hi havia.

El 2013, després de 5 anys de reivindicacions dels comerciants, l'Ajuntament va retornar el fanal al seu emplaçament. Ho va fer amb caràcter ornamental, ja que la instal·lació elèctrica que l'abastia ja no existia. Els veïns van continuar insistint i l'Ajuntament es va comprometre que el 2017 o a començament del 2018 el fanal deixaria de ser únicament un element decoratiu. I ha complert.

El govern municipal va anunciar ahir que dilluns s'iniciaran els treballs de canalització per a la connexió del fanal ornamental de la plaça Gispert a la xarxa d'enllumenat públic.

L'actuació té una durada prevista de 15 dies i inclou també diversos treballs de millora (connexions a terres) de la xarxa d'enllumenat públic existent a l'entorn de la plaça. No es preveu que els treballs afectin el trànsit habitual de vehicles.

Aquesta actuació forma part del compromís de l'Ajuntament de Manresa i els comerciants i veïns de la zona per aconseguir millores en la imatge i en l'atracció d'aquest entorn de la ciutat.

Les lluminàries que s'instal·laran en aquest i altres punts de la ciutat són del mateix model que les que ja es van utilitzar al seu dia als carrers Sobrerroca, Serarols, Galceran Andreu i Joc de la Pilota en diferents obres anteriors que es van dur a terme.