L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb la regidora d'Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz, han signat el conveni amb Càritas Diocesana de Vic-Arxiprestal de Manresa per al desenvolupament del projecte de Masoveria Urbana, destinat a facilitar l'accés a l'habitatge als sectors més desfavorits i intervenir en habitatges deteriorats, especialment del Centre Històric.

L'Ajuntament concedeix a Càritas per a aquest projecte una subvenció de 25.000 euros, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, que serviran per rehabilitar sis pisos, tres dels quals al Centre Històric i els altres tres al barri de la Sagrada Família.

Càritas està duent a terme els darrers anys el projecte de Masoveria Urbana, que consisteix en la rehabilitació de pisos buits a càr-rec de persones usuàries de Serveis Socials, que en són els llogaters amb condicions favorables.

Un dels avantatges del programa és que, com que els llogaters participen activament en la rehabilitació de l'habitatge, això els vincula al pis i el conserven en bones condicions, cosa que els propietaris també valoren molt.