Demanat pels efectes del Camí Ignasià en el turisme del municipi, l'alcalde d'Azpeitia, Eneko Etxeberria, afirma que «tant a Loiola com al centre s'aprecia el creixement del turisme que surt a fer el camí». Remarca, però, que «encara hi ha molt per fer per tal que aquesta ruta sigui més coneguda».

Remarca que «Loiola i Azpeitia sempre han tingut un gran flux turístic. Nosaltres som un poble industrial, el nostre secret està en l'activitat industrial i és per això que el nostre índex de desocupació se situa en el 8,9%. Adrecem els nostres esforços més importants a l'activitat industrial. Malgrat això, el nínxol turístic és molt important per a nosaltres perquè també suposa una gran possibilitat de generació de riquesa per a la nostra població. En aquest sentit, per a nosaltres el Camí Ignasià és una gran aposta i ser-ne l'inici ens ha de permetre un flux d'activitat important que requereix la posada a punt de tot el nostre ampli patrimoni cultural i historic».

El batlle basc posa en relleu que «impulsar el camí en tots els sentits és un dels nostres objectius, per la qual cosa liderem la seva promoció, juntament i com fa Manresa. Estem compartint una reflexió estratègica amb la Universitat de Deusto, els jesuïtes, les Diputacions Forals i el Govern Basc; també som els impulsors de la xarxa de municipis bascos del Camí Ignasià (tal com Manresa ho és del conveni a Catalunya); treballem en el nostre patrimoni abordant-ne la remodelació amb fortes inversions com, per exemple, la de la restauració del palau Besozabal; apostem per tenir dues oficines turístiques i per contractar recursos; visites guiades, promoció internacional amb Alemanya, França i la resta de països europeus; i estrènyer la nostra relació amb Manresa».