Aquest dissabte i diumenge, de 10 del matí a 8 del vespre, i dins de la Fira de Santa Llúcia, el carrer del Balç acollirà la mostra «Pessebres del món», amb uns 200 pessebres dels cinc continents. La mostra explica com s'interpreta i es representa l'escena del Naixement a diferents països. Per exemple, s'hi veurà un naixement de Japó que té la mida d'un gra d'arròs.

La col·lecció és fruit de l'esperit col·leccionista de la família Guardiola-Tobella, que durant molts anys ha recopilat pessebres en els seus viatges, i ha esdevingut un autèntic tresor. Els visitants rebran un obsequi commemoratiu, un imant que representa la Sagrada Família i que reprodueix l'esmalt original de Maria Noguera i Puig (1906-2002) de la coveta del santuari de la Santa Cova de Sant Ignasi de Manresa.

El preu per persona és de 3 euros i gratuït per als menors de 8 anys. Si es combina la visita formal al centre d'interpretació tindrà el preu habitual de 5 euros, tarifa general, i 4 euros, la reduïda.

Les figures, realitzades de diferents materials, formats i composicions, mostren la personalitat de països tan diversos com Perú, Brasil, Mèxic, Estats Units, Egipte, Xina, Israel, Alemanya i Islàndia.