Avui obre portes al públic a la plaça dels Infants, on hi havia la Cistelleria Bernadich, la nova botiga Roba amiga, gestionada per la cooperativa Solidança, que treballa en coordinació estreta amb la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Manresa i proporciona roba a persones usuàries de serveis socials. Es tracta de la mateixa entitat que gestiona els contenidors de color taronja, que són als carrers des del 2008.

La botiga tindrà, en una primera fase, un espai de 125 m2 per a roba i complements i, en una segona fase, el febrer, té previst obrir al públic un espai de venda d'electrodomèstics de segona mà i un altre de formació per fomentar les accions socials i solidàries en el marc de l'economia circular, amb un espai de 200 m2. Aquests projectes suposen l'ampliació de la plantilla fins a quatre persones.

Tot i proporcionar roba a persones usuàries de serveis socials, la botiga ofereix un servei obert a la població general. Realitza una tasca important de recollida de roba usada, complements i petits electrodomèstics, a través de la mateixa botiga o els contenidors carbassa del carrer. S'hi pot comprar roba en molt bon estat a preus de segona mà. A través d'aquesta activitat genera llocs de treball, sempre orientats a col·lectius vulnerables i amb una aposta decidida pel reciclatge i un model d'economia sostenible.

L'acte de presentació de l'establiment tindrà lloc avui a les 6 de la tarda amb l'assistència de la regidora d'Acció Social i Cooperació i membres de Solidança.

Roba Amiga servirà per ampliar l'establiment que van obrir fa quatre anys a la Muralla del Carme, que feia funcions de proveïdora de roba per a persones ateses pels serveis municipals, i on treballaven dues persones.