Al ple municipal que se celebrarà el proper dilluns, dia 18, la CUP de Manresa defensarà una moció que demana la creació d'una comissió que faci els treballs previs per redactar un nou Pla de Mobilitat Urbana a l'inici del següent mandat.

La moció de la CUP constata l'esgotament del Pla de mobilitat vigent (que preveia actuacions entre els anys 2011 i 2016), i proposa la creació de la comissió per tal d'avançar els treballs previs necessaris, amb l'objectiu de poder començar a redactar el nou pla durant els primers mesos del proper mandat municipal, que començarà el juny del 2019.

A la proposició, la CUP recorda que el pla vigent està esgotat, tot i que moltes de les accions previstes no s'han completat. En aquest sentit, la formació rupturista recorda objectius incomplerts com ara els carrils bus de la carretera de Vic i de les Bases o l'ampliació de l'espai per a vianants al centre històric.

La CUP també ha criticat que l'equip de govern utilitzi el pla de mobilitat per justificar l'ampliació de la zona blava, tot i que és una mesura que no aconseguirà canvis en la mobilitat si no va acompanyada d'altres intervencions que no s'han volgut afrontar en aquest mandat.