El ple de l'Ajuntament de Manresa ha donat compte de la incoació de l'expedient per a concedir la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a la cooperant Flors Sirera Fortuny, assassinada a Ruanda el 1997.

El Consell Municipal de Solidaritat ha proposat a l'Ajuntament de Manresa la concessió d'aquesta distinció. El consistori ha expressat que és la seva voluntat reconèixer els mèrits de la cooperant de Metges del Món. La manresana Flors Sirera Fortuny, de família manresana, tot i que residia a Las Palmas de Gran Canaria, on treballava d'infermera al Centre de salut Escaleritas, va ser seleccionada per Metges del Món, per tal de treballar a Ruanda a causa de la seva alta qualificació professional i també a la seva experiència de cooperació anterior, el 1994, doncs, el record del camp de refugiats de Mugunga, a l'est del Zaire, on havia treballat tres anys enrere, era molt viu.

Gairebé vint-i-un anys més tard el crim continua impune. Malgrat les dificultats que va representar la reforma de la llei de justícia universal per aclarir el cas dels assassinats de diversos cooperants a Ruanda, entre els quals la manresana Flors Sirera,l´Audiència Nacional ha reobert recentment la causa. La reobertura del procés, però, queda circumscrita al que seria el principal encausat del cas, el general Kayumba Nyamwasa.