La més petita i menuda dels concursants de la nova temporada de MasterChef Junior que va començar a emetre aquest dimecres TVE1 és de Manresa. Es tracta de la Núria, té 8 anys i ja s’ha convertit en una de les favorites, tan pels seus plats com per la seva desimboltura a l’hora de moure’s davant les càmeres i relacionar-se amb els seus companys i membres del jurat. Amb el també manresà Jordi Cruz, ja ha establert una relació especial. «Com algú es posi amb ella.... !!!» va alertar el cuiner manresà a la resta.

Núria és un dels 16 nens i nenes que prenen part al concurs. Al primer programa emès dimecres hi van prendre part 25 concursants que van haver de cuinar davant el jurat. D’aquests, 9 van quedar eliminats. La Núria va aconseguir el davantal per continuar al programa gràcies a un plat de pasta. amb espinacs.

Posteriorment els 16 seleccionats van haver de superar una prova de les anomenades exteriors, que es va enregistrar a Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, i que va consistir en fer un gelat. Després van tornar a plató per fer la primera prova d’eliminació de la temporada. Tres aspirants van quedar ja a fora. Núria és de les que continua, i ho va fer amb una molt bona valoració del seu plat. Es va posar a plorar. «A vegades quan estic contenta o nerviosa em poso a plorar».

A la presentació dels aspirants Núria explica que és de Manresa, que li agrada anar amb bici, córrer, que fa duatlons i que ha vist alguns programes de Masterchef Junior, però no recorda exactament de quina temporada.

MasterChef Junior, amb concursants d’entre 8 i 12 anys, compleix la seva cinquena temporada. Tot i que ja fa dies que s’ha enregistrat, constarà de sis programes durant els quals hi apareixeran convidats com el tres estrelles Michelin David Muñoz o el motociclista Marc Màrquez.

El jurat del programa està format pel trio televisiu Samantha Vallejo Nágera, Pepe Rodríguez i el manresà Jordi Cruz, que recentment ha aconseguit un tres estrelles i que ha apadrinat el projecte de Manresa, capital de la cultura catalana. La presentadora és Eva González.

La manresana Núria va fer el casting a Barcelona entre centenars d’aspirants. La Fundació Alícia de Sant Benet de Bages va ser escenari d’una de les seleccions que es va fer a la temporada 2014. Com és habitual en aquests casos, els càstings es fan arreu de l’estat. MasterChef Junior és la varietat nadalenca del concurs de cuina en el qual també hi participen celebritats i aficionats a la gastronimia.