La facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que s'ha posat en marxa aquest mateix curs, ha concedit 16 beques als primers estudiants que han començat el grau. És el doble del que s'havia previst inicialment i suposa gairebé el 20% dels alumnes que fan Medicina. El fons per a les beques era inicialment de 64.000 euros. El patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), titular de la facultat, l'ha ampliat a 94.000. S'han concedit 8 beques per valor de 8.000 euros i 8 més de 4.000 euros cadascuna.

Per aspirar-hi cal tenir un bon expedient acadèmic i un nivell de renda inferior als 29.700 euros anuals si es tracta d'un nucli familiar d'una sola persona. Segons el patronat, amb aquest sistema de beques pròpies la facultat es vol assegurar i garantir l'accés al grau a tots aquells estudiants amb menys recursos i que volen estudiar Medicina.

A la reunió plenària de la Fundació d'Estudis Superiors de Ciències de la Salut van assistir per primera vegada els dos nous patrons designats per la Fundació Universitària Balmes, titular de la universitat. Es tracta del president del grup Bon Preu, Joan Font, i del doctor, excap del servei de medicina interna de l'Hospital General de Vic i exgerent de la Clínica de Vic, Joan Brugués. Tots dos van acceptar el càrrec i s'han incorporat al màxim òrgan de govern de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Un total de 90 alumnes han iniciat aquest curs de Medicina a la UVic-UCC.