El Kursaal es va omplir ahir a la nit i va vibrar al ritme de Soul amb l´actuació de Zalon, en un concert exclusiu organitzat per BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC).

Zalon Thompson, és la veu que va acompanyar Amy Winehouse pels escenaris de tot el món com a líder corista, i que desprès de la mort de la diva del Soul el 2011, segueix triomfant ara com a cantant solista.

El Kursaal va poder gaudir de Soul Christmas, una selecció de cançons nadalenques adaptades dels clàssics americans, completada amb temes propis del seu darrer àlbum ´Liquid Sonic Sex´, versions de cançons d´Amy Winehouse i grans estàndards del Soul clàssic. Tot un repertori amb el qual l´artista britànic va transmetre la força i l´energia del Soul, combinada amb l´encant de la màgia del Nadal.

Zalon va estar acompanyat a l´escenari per José Benítez (percussió), Pedro Campos (baix), Enric Peinado (guitarra) i Gabriel Zenni (teclats).

El concert va comptar amb uns convidats excepcionals. Entre el públic, cares expectants dels estudiants del projecte Universimés, el pioner programa universitari per a persones amb discapacitat que promouen la FUB, Ampans, la FACC i BBVA. Ells van ser privilegiats ja que, a més de gaudir de l´actuació, van poder compartir uns moments amb el gran artista de Soul.

Aquesta era una sortida programada gràcies a la col·laboració de la FACC i BBVA en el programa formatiu, entre altres activitats, emmarcades en el mòdul cultural i creativitat artística del curs que fan els nois i noies a la FUB.

El concert d´ahir va ser una mostra més del compromís de BBVA i la FACC amb la cultura i amb el territori. Ambdues entitats promouen iniciatives i premis en disciplines artístiques diverses com la literatura, la música, la pintura, el dibuix, el teatre i el circ, amb l´objectiu de potenciar la creativitat, la innovació i la creació de valor social.