La Marató de Donants de Sang 2018 finalitzarà demà divendres al vespre després d’una setmana de donació als principals hospitals i a les unitats mòbils a tot Catalunya. Fins aquest migdia, més de 7.000 persones han donat sang en el marc de la Marató, que s’ha marcat l’objectiu de les 8.000 donacions al final de la campanya. Fins ara, el ritme de donacions ha estat més baix que en les anteriors maratons i han donat sang un 30% de persones menys que l’any passat, quan es van superar les 11.000 donacions. El Banc de Sang atribueix a l’epidèmia de grip, que està afectant el doble de persones, aquesta davallada de donacions.Acte de tancament i marcador final a Manresa

Enguany, la cloenda i actualització del darrer marcador de la Marató es farà a la Fundació Althaia de Manresa demà divendres al vespre (20 h). L’elecció de la capital del Bages com a espai final de la Marató vol ser un homenatge a Khaled Khatib, promotor del Banc de Sang a la Catalunya Central que va morir sobtadament el passat 7 de gener, als 58 anys.

El tancament de la Marató comptarà amb la presència de la família de Khaled Khatib, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i representants del Banc de Sang, l’Associació de Donants i la Fundació Althaia, entre d’altres. També hi intervindran persones properes al Khaled Khatib com el cantant manresà del grup Gossos, Natxo Tarrés, i representants de l’Escola Joviat i de la Fundació Universitària del Bages.

Durant l’acte de tancament es descobrirà una placa de la ciutat en memòria de Khaled Khatib a iniciativa de les principals associacions i representants de la societat civil de Manresa.