La primera part de la jornada de dinamització econòmica i ter-ritorial de les ciutats no metropolitanes va estar protagonitzada pels economistes Miquel Puig i Germà Bel. A la segona va ser el torn dels alcaldes de Manresa, Valentí Junyent; Balaguer, Jordi Ignasi Vidal Giné; Olot, Josep Maria Corominas; i del regidor d'Urbanisme i Promoció Econòmica de Reus, Marc Arza.

Van explicar els actius de les seves ciutats i allò que les fa atractives. També les mancances. En aquest cas tots van coincidir a assenyalar les infraestructures. També van lamentar les limitacions que tenen els ajuntaments a l'hora d'incidir en la dinamització econòmica. En canvi, van estar d'acord que la clau de les ciutats mitjanes és el dinamisme, la qualitat de vida que ofereixen i les seves respectives singularitats.

La jornada, que va omplir l'auditori de la Plana, va ser organitzada per 3Ct, una organització formada per Gest, la FUB, la UPC, la UOC i el Centre Tecnològic de Manresa. L'acte formava part dels 125 anys de les Bases de Manresa. Balaguer, Olot i Reus van acollir l'assemblea de la Unió Catalanista en anys posteriors a la que es va celebrar a Manresa el 1892.