Aquest dijous i divendres, l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa està vivint intensament la primera edició del Gastropork, iniciativa que té com a temàtica principal la tradicional matança del porc.

El Gastropork és organitzat pel professorat d´Hoteleria i està adreçat als alumnes de Cuina i Gastronomia, Serveis en Restauració, Pastisseria i Direcció de Cuina. Desenvolupa un programa molt complet: filmacions, tallers pràctics i ponències de la mà de professionals del sector de la matança del porc que tractaran l'especejament, els embotits, les diferents tècniques de tallar el pernil, com fer botifarres, carn del perol, coques i postres.

El divendres està destinat al dinar de la matança i tot l´alumnat de l´escola d´Hoteleria, amb el suport dels professors, es cuidaran de cuinar el dinar de la matança (caldo, carn d'olla, botifarres, postres....), encendre les barbacoes, muntar i parar taula al pavelló de l´Escola per poder gaudir d´un gran dinar de germanor.