Ampans ha participat en el disseny i validació de la plataforma MeFacilyta, una eina digital de la Fundació Vodafone per crear i compartir continguts multimèdia útils i personalitzats, dirigida especialment a usuaris amb necessitats de suport, com persones amb discapacitat intel·lectual, d'edat avançada o amb paràlisi cerebral.

La fundació Vodafone mostrarà en aquesta edició del Mobile World Congress l'últim desenvolupament basat en realitat augmentada.

La plataforma, atenent als últims avenços tecnològics i amb l'objectiu d'apropar cada vegada més la tecnologia a aquests col·lectius, ofereix la creació d'escenaris basats en Realitat Augmentada, personalitzables i desenvolupats per les persones usuàries i els professionals de les entitats que treballen amb ells.

Aquests escenaris serviran, entre d'altres, per treballar les sensacions, la percepció i els sentits. Es busca, així, millorar l'assimilació de la informació sensorial que se'ls ofereix optimitzant la seva relació amb l'entorn i els seus aprenentatges.Autonomia personal

Ampans col·labora amb la fundació Vodafone des de l'any 2014 desenvolupant i validant l'aplicació per a telèfons mòbils MeFacilyta amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida i autonomia personal en un entorn quotidià a través d'aquesta APP.

Actualment es fa ús de l'APP a les llars-residència, al servei ocupacional, a l'escola i als serveis laborals del Centre Especial de Treball (CET).

En el marc del Mobile World Congress 2018, la Fundació Vodafone Espanya presentarà aplicacions que faciliten l'accessibilitat de diferents col·lectius als avantatges dels dispositius mòbils, incloses solucions de realitat augmentada i aplicacions de reconeixement biomètric per la prevenció o protecció contra abusos a persones que formen part dels col·lectius més desafavorits.