La Fundació Sociosanitària de Manresa, que respon a les sigles FSSM, passarà en breu a anomenar-se Sant Andreu Salut amb l'objectiu de tenir un nom més entenedor. El nou geriàtric per a gent gran de la fundació, situat al carrer Remei de Dalt, ja no utilitza les sigles anteriors, difícils de pronunciar i sense vocals entremig, i a l'entrada es pot llegir Residència i Centre de Dia Sant Andreu. D'aquí a dues setmanes, la direcció de l'ens farà la presentació del canvi de nom.

El nou nom, molt més simple i més fàcil d'identificar, ha sorgit gràcies a l'assessorament d'un equip de l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) amb l'objectiu de buscar-ne un altre de més entenedor. «En aquest treball d'assessorament, els experts ens van dir que Sant Andreu és una marca que ja és reconeguda i que, de fet, la gent ja identifica. És molt més fàcil i entenedor», explica al director general de l'encara FSSM, Manel Valls, que reconeix que «el nom que hi havia fins ara era difícil de pronunciar». De fet, el canvi de nom i l'assessorament d'ESADE respon a la inquietud de tenir un nom que als ciutadans els resultava complicat d'identificar i que no utilitzaven en les converses, quan es referien a la fundació, perquè és, precisament, complicat de pronunciar.

Valls explica que s'està ultimant el procés burocràtic per aquest canvi de nom i que bern aviat, un cop se n'hagi fet la presentació, oficialment ja s'utilitzarà el de Sant Andreu Salut. La fundació ha volgut disposar d'una nova marca que simbolitzi i reconegui la institució i tingui en compte la seva història i els seus valors.