Aquest dimecres, durant la nevada, les botigues de recanvis de Manresa ja han vist esgotar pràcticament tots els seus estocs de cadenes i, en molts casos, han hagut de fer noves comandes. Com que la nevada havia estat anunciada, però, molts conductors van ser previsors i ja les van comprar entre dilluns i dimarts.

"Pràcticament se'ns ha esgotat l'estoc, però hem rebut més comandes, i n'hem pogut continuar servint", expliquen des de la botiga Vilarmau i Freixa. "Aquest dimecres al matí, ha vingut encara alguna gent a comprar-ne, però sobretot molts compradors van venir el dilluns", afegeixen.

A Norauto també constaten la gran demanda de cadenes registrada aquests dies. "Des de dilluns fins aquest dimecres al migdia, hem venut en total 600 cadenes", assegura el cap de taller, Isaac Ceballos. "En el conjunt d'aquests tres dies, doncs haurem fet entre 25.000 i 30.000 euros, només en venda de cadenes", afegeix.

Segons Ceballos, "la majoria de la gent va venir a comprar les cadenes dilluns a la tarda i dimarts al matí". És a dir, doncs "la gent en general ha estat previsora". Tot i així, aquest dimecres "encara han vingut moltes persones que anaven a última hora".

Des de dilluns, afegeix Ceballos, els estocs s'han esgotat més d'una vegada, i han estat els mateixos treballadors que han anat a comprar-ne als seus proveïdors. "Les cadenes que ens demana més la gent són de roba, perquè són més fàcils de col·locar. Però, quan s'acaben, en compren de les altres igualment", explica. El model de cadenes més barat costa 30 euros.

Les cadenes també s'han esgotat a la botiga Darsa. "Estem sota mínims", explica aquest dimecres un empleat, en Damià Reguant. "Des de dilluns, ha vingut molta gent a comprar-ne, però avui, durant la nevada, encara han vingut clients", afegeix. Reguant constata que "la gent vol cadenes de roba, perquè són mès fàcils de muntar, però també compren cadenes de tota la vida".

I a Recanvis Joan, on atenen sobretot vehicles industrials, també han esgotat les cadenes. "Ahir a la tarda se'ns van acabar, i aquest matí ja no en tenim. N'hem demanat més i estem a l'espera", expliquen des de la botiga.