Manresa acull aquest dissabte a la tarda "La Festa dels Fanalets", un esdeveniment organitzat des del Programa d'Acollida de l'Ajuntament de Manresa a través l'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa per commemorar l'arribada de l'any nou xinès, enguany l'any del gos. La comunitat xinesa de Manresa està formada per més de 600 persones originàries de diferents regions del gegant asiàtic.

L'acte començarà a les 5 de la tarda a la plaça Sant Domènec des d'on es farà un petit recorregut amb vestuari tradicional i el ball dels lleons, que passarà pel carrer del Born i fins la Plana de l'Om.

En acabar el recorregut, a l'Auditori de la Plana de l'Om hi haurà la inauguració i el parlament de les autoritats i entitats i es portaran a terme diferents activitats: un espectacle que inclou un tast de música tradicional, poesia, dansa, joc de fanalets i una mostra de vestits tradicions de la regió de Manxúria. L'espectacle finalitzarà amb una degustació de la boleta de pasta Tangyuan i la projecció de pel·lícula xinesa Monkey king: Hero is back.

L'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa ha preparat tot un seguit d'activitats complementàries a aquesta festa inaugural que són les següents:

  • Diumenge 11 de març: Classe de cuina pràctica. Com fer els raviolis xinesos Jiaozi . Lloc: CEIP La Font. Hora: 11 h a 13 h.
  • Dissabte 17 de març: Taller de manualitats xineses per a totes les edats (Pintura, Caligrafía, papiroflexia?) Lloc: CEIP La Font. Hora: de 17h a 19 h.
  • Dissabte 24 de març: La medicina tradicional xinesa. Conferència a càrrec de professors de l'Escola superior de medicina tradicional xinesa (de Barcelona)-ESMTC. Lloc: Centre Cultrural El Casino. Passeig Pere III 27, bxs. Sala d'actes. Hora: de 18.30 h a 20 h.