La Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella, l'entitat d'Ampans dedicada a la tutela de persones en situació d'incapacitació legal, ha anunciat la incorporació als seus òrgans de direcció de Laura Vilagrà, exalcaldessa de Santpedor i exdelegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.

Actualment, la fundació tutelar acompanya 114 persones. Són persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, o persones grans que han quedat desemparades i necessiten que algú, de forma legal, vetlli perquè estiguin ben ateses, disposin dels recursos necessaris per viure, i els acompanyin en gestions i decisions que afecten la seva vida i el seu dia a dia.

Amb 14 anys de trajectòria, la fundació es va crear impulsada per Ampans davant la necessitat d'un organisme que vetllés per la protecció i el benestar de les persones ateses quan es fan grans i es queden sense una família que se'n faci càrrec.

Per a Laura Vilagrà, llicenciada en ciències polítiques i administració, que va ser delegada del govern de la Generalitat de la Catalunya central i alcaldessa de Santpedor durant 12 anys, la seva incorporació a l'entitat suposa tot un repte. "La meva vida professional, bàsicament centrada al sector públic, sempre s'ha caracteritzat en posar al centre les persones, i especialment les que necessiten més suports; en aquest sentit, aquestes noves responsabilitats s'incardinen plenament amb aquests valors" explica Laura Vilagrà sobre el nou projecte professional que emprèn.