Les noves dependències de hospital de dia d'oncologia i hematologia que s'estan construint a Sant Joan de Déu van rebre ahir la primera donació en moneda virtual. Va ser al final de la xerrada que hi va haver a la FUB. «És l'aportació més original i innovadora que hem rebut», va dir el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, després de rebre 15.000 croats de mans del promotor de la criptomoneda catalana Gerard Duelo. El Rotary Club Manresa-Bages també va anunciar que havien minat croats i que en farien donació.

Jovells va agrair el gest. Va explicar que Althaia és una fundació sense ànim de lucre que «tanquem l'any justet. Per això ens és difícil fer inversions amb la rapidesa que voldríem». Va recordar que s'ha creat una unitat de mecenatge i participació per fer realitats nous projectes «amb la complicitat del territori».

Les noves dependències de l'hospital de dia d'oncologia i hematologia és un d'aquests projectes. «Millorarà molt el servei que prestem, que ara ja és excel·lent en qualitat ien professionalitat. Ho ha de ser també en els espais».

La primavera vinent és previst que es posi en marxa. Es tracta d'un projecte de 2 milions d'euros finançats en part a través de donacions i tota mena d'actes públics organitzats per associacions i entitats per recollir diners. L'actual hospital de dia, a la part històrica de Sant Joan de Déu, ha quedat petit i antic. Continuarà a l'edifici històric, però en un espai molt més ample que s'humanitzarà i tindrà un disseny càlid i confortable.