El servei de Centre Ocupacional d'Ampans té una trajectòria de més de vint-i-cinc anys d'història, en els quals s'ha treballat per desenvolupar projectes inclusius i compartir activitats i espais amb entitats i col·lectius del teixit social.

El servei, que dóna atenció a persones amb discapacitat intel·lectual majors d'edat que requereixen suport per desenvolupar i mantenir les seves capacitats, habilitats i autonomia personal, ofereix plans d'activitats per a la realització i el desenvolupament personal, fomentant l'autonomia i la inclusió social.

Són equipaments centrats a capacitar les persones perquè aconsegueixin la màxima integració social a través de programes i activitats formatives i prelaborals, que afavoreixin, alhora, els vincles d'inclusió amb la comunitat.

Relació amb la comunitat

La Fundació Ampans assegura que des d'aquests espais es potencia la relació amb la comunitat i el treball en xarxa amb les entitats del barri, amb la voluntat de teixir vincles que beneficien tothom, des de la participació en les activitats del barri, activitats d'aprenentatge-servei a la comunitat, o voluntariat en activitats com l'organització de festes del barri, entre d'altres.

L'entitat, amb més de 50 anys de trajectòria al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, aposta per models d'atenció més inclusius i comunitaris, que reforcen els vincles de les persones usuàries amb els seus llocs d'origen i el seu rol actiu a la comunitat.

El nou model de servei de centre ocupacional preveu instal·lacions obertes, permeables a propostes externes, que conviden a entrar-hi i a compartir activitats i espais, alhora que reforcen els serveis socials de la comunitat, com a punt d'orientació o informació.

El disseny del nou model de serveis ha tingut la participació de les persones usuàries, de les famílies i dels professionals, i ampliarà les col·laboracions i el treball en xarxa amb entitats i iniciatives socials, culturals i esportives.