L'antiga seu de l'empresa IEMSA (Industrial Elèctrica Manresana) al número 10 del carrer Bernat de Cabrera de Manresa recobrarà l'activitat però d'una forma ben diferent: funcionarà com a centre ocupacional d'Ampans per a 60 discapacitats intel·lectuals.

Segons han explicat fonts d'Ampans funcionarà en horari diürn i serà el segon equipament d'aquestes característiques que la fundació obre a la ciutat.

El primer centre ocupacional que va obrir a Manresa és el del passatge Canonge Montanyà, al costat mateix del restaurant Canonge, l'any 2008.

Pla d'acostament

Fins aleshores, el servei ocupacional s'havia desenvolupat sempre a les instal·lacions de Santa Maria de Comabella, a Santpedor. D'aquesta manera Ampans fa un pas més en la seva estratègia d'acostament d'aquest servei d'atenció diürna als municipis.

Amb l'obertura de les llars La Colònia de Súria, ja s'hi va incorporar un centre ocupacional per reduir el desplaçament de les persones ateses en aquest municipi, i gradualment Ampans ha anat dissenyant un pla d'acostament als municipis amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat a les persones ateses i fomentar els vincles d'inclusió i de participació dins dels nuclis municipals.

A final de l'any passat van entrar en funcionament dos equipaments més, a Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, respectivament.