La nova Baixada dels Drets forma part del projecte per renovar l'espai públic de tot l'entorn del museu i les piscines municipals, una ròtula de la ciutat que uneix els barris de les Escodines, Vic-Remei i Barri Antic, i que també forma part del pla estratègic ignasià Manresa 2022.

Dilluns començaran els treballs per reurbanitzar el carrer amb un pressupost de gairebé 700.000 euros. A principi de mes es van iniciar, també, les obres per reformar la Via de Sant Ignasi, des de la Baixada dels Drets fins a l'aparcament de les piscines municipals. Aquest projecte inclou eixamplar el carrer Vidal i Barraquer, el que hi ha davant de les piscines, i suposa una inversió d'1,2 milions d'euros.

Ja a final d'any és previst que es dugui a terme la reforma de la resta de la Via de Sant Ignasi fins a la carretera del Pont de Vilomara, passant per l'avinguda Bertrand i Serra, davant la Fàbrica Nova. En aquest cas es tracta d'una inversió de 3,5 milions.

Tots aquests diners, més de 5 milions d'euros, surten de La Caixa per les càrregues d'urbanització de l'operació de Fàbrica Nova. És a dir, en contrapartida dels beneficis que pugui generar aquest espai, una part del qual és de la seva propietat.