El fort vent va provocar fins ahir a la tarda 815 incidències arreu de Catalunya, la majoria a la província de Tarragona, segons Protecció Civil. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebre fins a 1.151 trucades relacionades amb aquestes incidències, la majoria per caiguda uralites, cobertes, branques i arbres, obstacles en calçada, tanques i tendals, cap d'elles greu.

Per comarques, la majoria de trucades es van fer des del Baix Camp (313), al Tarragonès (233) i al Barcelonès (87). D'aquestes, des de l'inici de l'episodi fins les 4 de la tarda d'ahir, els Bombers de la Generalitat han atendre 471 avisos relacionats amb el vent.

En general, Protecció Civil advertia de fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (en balcons i terrasses) i poguessin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres, ja que poden desprendre-se'n branques i causar danys a les persones.