El Kursaal de Manresa es va vestir de blau. Els focus han il·luminat la façana d'aquest blau solidari amb el dia Mundial de l'Autisme que se celebra avui arreu del món. Centenars d'edificis i fonts de tot el país també es mostren solidaris amb aquest transtorn i ahir i avui també seran blaus.

Dilluns a la tarda Manresa també va commemorar la diada amb un espectacle de màgia que tindrà lloc a l'auditori de la Plana de l'Om. L'il·lusionista Kary-mag oferirà el seu viatge imaginari en un acte que és obert a tothom.

Aprofitant l'efemèride, la Federació Catalana d'Autisme -que aplega una quinzena d'associacions de famílies amb fills que tenen transtors de l'esèctre autista (TEA), fa una crida a les aministracions per tal que dotin els recursos necessaris per a uns diagnòstics precoç i l'atenció primerenca dels nens amb TEA.

Avui es considera que el TEA és el transtorn més greu en la població infantil. No té cura, però es considera que una atenció primerenca, amb els tractaments i teràpies adequades pot minoritzar els seus efectes i millorar la qualitat de vida de les persones afectades. Els familiars de nens autistes lamenten que actualment hi ha possibilitats de fere els diagnòstic abans dels 18 mesos de vida i que a Catalunya, aquest, pot trigar fins a tres o quatre anys. La federació també demana agilitzar els tràmits dels ajuts.