L'estalvi que implicarà no mantenir les places municipals de la residència Catalunya a mesura que vagin desapareixent es destinarà a incrementar les hores del servei d'atenció domiciliària que ofereix l'Ajuntament.

Àngels Santolària, regidora d'Acció Social, recorda que aquest servei, «que també tenim concertat amb la Fundació Sant Andreu Salut, s'adreça a les persones grans que viuen al seu domicili, però que necessiten algú que les ajudi a dutxar-se, a fer alguna labor de casa...». El que fa aquest servei és ajudar-les «oferint-los un personal professionalitzat».

60.000 euros més

Per al 2018, el servei a domicili té un pressupost de 756.709 euros, que ha representat un increment de 60.000 euros respecte al 2017. En total, representa 36.483 hores anuals d'atenció, amb un increment de 3.125 respecte al 2017 (un 8,5%). La intenció és, a mesura que s'amortitzin places de la residència, anar augmentant el pressupost dels serveis a domicili perquè els diners passaran directament a aquesta partida.

La regidora remarca la importància d'aquest servei a diferència del de teleassistència perquè «entres a casa de la persona i saps com està. És un servei que volem desenvolupar molt més perquè el que ens interessa no és que la gent vagi a la residència, si pot ser, sinó que es pugui quedar a casa seva. Si està mínimament bé és molt excepcional que hi hagi gent que vulgui anar a una residència. Les que no tenen un entorn o xarxa hi acaben anant perquè no tenen aquesta ajuda».