Després de 25 anys de campa-nyes de sensibilització sobre la importància de reciclar, s'estima que el 60% de ciutadans encara no reciclen correctament i l'estadística està estancada. Això significa que el problema no es troba en cap falta d'informació.

Interrogat sobre la forma com l'Administració pot contribuir a millorar la recollida selectiva, el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, va explicar que «una de les possibilitats que estem treballant és poder fer àrees complertes on tinguem totes les fraccions».

En aquests moments, l'estratègia passa per tenir majoritàriament els contenidors de rebuig i d'orgànica junts i la resta de la selectiva en una altra banda a relativa poca distància, «però sabem que tenir-ho tot agrupat està donant millors resultats en alguns llocs perquè es facilita que en un sol punt es puguin fer totes les aportacions. Aquest és un aspecte que estem treballant que es podria reorganitzar a la ciutat».

Serracanta també és conscient que l'ideal seria actuar sobre el problema en origen i que les empreses que generen els residus tinguessin més responsabilitat en el seu reciclatge, però alerta que això no vol dir que haguem de «defugir la responsabilitat que ens toca com a ciutadans de portar els residus allà on toca».