La taula rodona formava part de la 17a Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages, celebrada ahir a la Fundació Alícia amb l'assistència de prop d'un centenar de professionals de l'àmbit de l'hoteleria i la restauració del territori i alumnes del sector.

Els assistents també van poder escoltar la trajectòria de la cuinera Ada Parellada, al capdavant del restaurant Semproniana de Barcelona. Parellada va animar tots els estudiants presents que «no es moguin per il·lusió, que dura poc, sinó que intentin transformar la il·lusió inicial en professionalitat que faci possible treballar amb interès, passió, dedicació, constància i creativitat». Parellada va reivindicar que «les dificultats mai han d'ensorrar-nos o tirar-nos enrere, sinó pensar que poden ser oportunitats».

La jornada també va plantejar les potencialitats de la cuina del senglar. El responsable de cuina del departament de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, va explicar com aprofitar el senglar, una carn de qualitat i saborosa. Des de la Fundació Alícia s'ha editat una guia. Una de les altres qüestions que s'han posat sobre la taula ha estat l'ús de les xarxes socials en l'àmbit de la restauració.