Aquest matí de diumenge, a 2/4 de 10, han sortit de l'estació d'autobusos de Manresa nou autocars plens de gent per participar en la manifestació que tindrà lloc aquest migdia a Barcelona -amb sortida des de la plaça d'Espanya- amb l'objectiu de reclamar la llibertat dels activistes i polítics presos. Justament demà dilluns, dia 16 d'abril, farà ja mig any l'empresonament del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'aleshores president de l'ANC, Jordi Sànchez, i ara diputat de Junts per Catalunya. Òbviament, l'acte també ha de servir per demanar l'alliberament dels polítics presos: Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. L'organitza l'Espai Democràcia i Convivència.

(Ambient a l'estació d'autobusos, aquest matí. Foto: Mireia Arso)

Els vehicles que han sortit de Manresa, organitzats per l'ANC local, es van omplir de seguida, però l'organització no en va poder posar més a disposició de la ciutadania, de manera que és previsible que hi hagi gent que hi vagi pel seu compte amb tren o amb vehicle particular.

(Manresans a Barcelona: Foto: Enric Badia)

Per tenir una referència de la quantitat de persones de la capital del Bages que s'han desplaçat a Barcelona, dir que per a la Diada de l'any passat es van omplir setze autocars, la mateixa quantitat que el febrer del mateix any van sortir, en aquest cas, de tota la Catalunya Central, per anar a Barcelona a fer costat a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. La concentració de l'11 de juny també del 2017 a Barcelona en suport del referèndum de l'1-0 hi va desplaçar dotze autocars i la manifestació del novembre d'aquell any altre cop per l'alliberament dels presos polítics, setze.

A la manifestació també s'ha pogut veure aquest muntatge d'Artistes per la República, gestat a Manresa:

{C}

Imatges d'Artistes per la República a la manifestació del 15 d'abril

Imatges d'Artistes per la República a la manifestació del 15 d'abril