Fa 5 setmanes que la botiga d'aliments ecològics i dietètics La Magrana, situada al carrer Major de Manresa, està sense subministrament elèctric després que Endesa l’hi tallés davant la negativa de la responsable de l'establiment, Isabel Canudas, a canviar el comptador analògic per un d'intel·ligent, telegestionat.

Aquest cas arribarà al ple que dijous celebrarà l’Ajuntament de Manresa a partir d’una moció de la CUP, que proposa comunicar a Endesa el malestar que ha generat que es dediqui «a tallar la llum a aquelles persones i comerços que es neguen a instal·lar el comptador telegestionable a la nostra ciutat».

Coincidint amb la presentació de la moció, la Plataforma Stop Comptadors Telegestionables ha convocat una concentració a la plaça Major, dijous mateix a les 7 de la tarda. La proposició del grup municipal de la CUP sobre la instal·lació de comptadors telegestionables serà defensada per una persona de la botiga La Magrana.

Suport als CDR

El grup municipal de la CUP també presentarà una moció sobre la necessitat de municipalitzar els serveis que presta l’Ajuntament a la ciutat i una altra, de suport als Comitès de Defensa de la República (CDR). La moció dels CDR defensa que «la desobediència i resistència civil activa i no violenta són una forma d’acció política absolutament legítima, pròpia d’una democràcia madura».

També manifesta el suport a les accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta dels CDR «arran de la ràtzia repressiva de l’Estat espanyol» i «denuncia i es posiciona clarament en contra de les operacions de l’Estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra les actuacions dels CDR»