El 125è aniversari de l'aprovació de les Bases de Manresa viurà, aquest dijous, el seu primer acte acadèmic a Barcelona. La seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) acollirà a partir de les 19 h l'acte "La Renaixença a judici", un debat sobre el moviment cultural i de conscienciació nacionalista sorgit el segle XIX dins la burgesia arran de les transformacions provocades per la revolució industrial.

El debat arriba després que dijous passat s'inaugurés a la seu central de la Diputació de Barcelona l'exposició "Els fonaments del catalanisme. Les Bases de Manresa, 125 anys" i abans que la pròxima setmana, el 26 d'abril, es faci un altre debat sobre les Bases a l'Ateneu Barcelonès.

L'acte d'aquest dijous comptarà amb les intervencions d'un representant de l'IEC i de Jordi Rodó, comissari de la commemoració dels 125 anys, i també hi haurà dues conferències d'Albert Balcells, que parlarà de la significació històrica de les Bases de Manresa; i d'Albert Rossich, que farà una revisió del que va significar el moviment de la Renaixença.