Prop de 800 alumnes, juntament amb els professors i familiars que s'hi van voler apuntar, van ballar aquest dilluns, dia de Sant Jordi, la sardana titulada La Rotllana del Peguera, una composició escrita expressament pel compositor sallentí Jaume Riu amb motiu dels 90 anys de l'institut degà.

Les rotllanes que es van fer a la pista de bàsquet del pati de l'institut manresà van ser un dels moments àlgids de la celebració de Sant Jordi al centre, que enguany va tenir una significació molt especial perquè és l'any de la celebració del 90è aniversari. Va ser la primera vegada que alumnes del centre, acompanyats d'alguns músics de cobla, van interpretar en directe la sardana.

La gran rotllana del Peguera va tenir la presència de la pubilla i l'hereu de la ciutat de Manresa, als quals van acompanyar la pubilla i hereu de l'institut.

L'auca dels 90 anys

Durant la jornada també es va comptar amb la presència de Joan Vilamala, l'autor de l'Auca dels 90 anys del Peguera que es va presentar a l'institut coincidint amb la diada de Sant Jordi.

L'auca, que fa un recorregut històric pels 90 anys del centre educatiu, inclou il·lustracions de les alumnes Berta Colomina i Anna Soler.

La presentació de l'acte es va fer durant el certamen literari del Peguera i el lliurament de premis literaris de l'institut i de les proves Cangur.