La caminada contra el càncer que els Mossos de la Catalunya Central organitzen per al 18 de maig (entre Manresa i Montserrat) arriba aquest any amb un nou repte: el Montepio i la UBIC de Manresa, juntament amb el cos policial, han engegat una campanya perquè empreses, comerciants i despatxos de la Catalunya Central comprin samarretes i se les posin coincidint amb el dia de la caminada.

D'aquesta manera, les persones que estiguin treballant i no puguin participar a la sortida, que es fa en divendres, també puguin col·laborar en la recaptació de fons. Els organitzadors ho han batejat com la "caminada passiva”.

El president del Montepio de Conductors, Llorenç Juanola, ha explicat aquest dimecres que la iniciativa "té l'objectiu de poder recollir més diners i fer-se més visibles als pobles i ciutats de la Catalunya Central per conscienciar la ciutadania sobre la lluita contra el càncer".

Per la seva banda, el comissari Sergi Pla, cap de la Regió Policial Central, ha apuntat que "aquest any no hi ha excusa, tothom tindrà l'oportunitat de col·laborar-hi i posar el seu granet de sorra". Al seu torn, la presidenta de la UBIC, Tània Infante, ha anunciat que, des d'aquest dimarts, les samarretes ja es poden adquirir a un bon nombre d’establiments associats a la UBIC.

Els fons d'aquest projecte es recullen a partir de la venda de samarretes i de donacions de particulars i empreses. Tant les donacions com la compra de samarretes (que valen 10 euros) es poden fer a través del web www.femelcami.cat o comprant als següents punts de venda:

-Althaia. Hospital de dia [C/Dr. Joan Soler, 1-3. Manresa]

-UBIC [Plaça del Mercat, s/n. Manresa]

-Centre Hospitalari [C/Flor de Lis, 33. Manresa]

-Centre de Teràpies Naturals [C/Numància, 9. Manresa]

-Montepio [Plaça Sant Jordi, 1. Manresa]

-Comissaria de Mossos d´Esquadra de Manresa [Avinguda dels Països Catalans, 169-171. Manresa]

-Expert Juanola Photomaton [C/Carrió, 19. Manresa]

-Joieria Copèrnic [C/Àngel Guimerà, 49. Manresa]

-Teixits i Decoració L'Orquidia [C/Sant Joan Baptista de la Salle, 12. Manresa ]

El repte d’aquest any és multiplicar la venda de samarretes (l’any passat se’n van vendre més de 5.600) i donar l'oportunitat de col·laborar a totes les persones que, per motius laborals o altres, no poden participar a la caminada.

La iniciativa, que ha sorgit de Montepio -entitat que ha col·laborat activament amb “Fem el camí al teu costat”- i Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la UBIC, convida a tots els comerços, empreses, despatxos, oficines i serveis de la Catalunya Central a comprar samarretes perquè els treballadors les puguin portar posades el dia 18 de maig.

L'objectiu, a part de recaptar fons, és que la campanya es visualitzi molt més i es doni a conèixer per continuar creixent els propers anys. Els organitzadors han explicat que "volem que aquesta caminada solidària sigui present a tot arreu, que s’hi involucri molta més gent, que tothom compri i vesteixi la samarreta, i donar l’oportunitat de col·laborar a totes aquelles persones que no hi poden participar presencialment".

També han afegit que “aquell dia tothom ha de tenir la samarreta comprada, i que els establiments i carrers de la ciutat de Manresa i de tot el territori es tenyeixin de blau per donar suport a aquesta causa solidària"

Xifres que creixen any rere any

“Fem el camí al teu costat” va néixer l’any 2012, per iniciativa d’un grup de Mossos d’Esquadra, que volien portar a terme una acció solidària per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies. Inicialment, els diners anaven destinats al servei d’Oncologia d’Althaia, però la bona acollida de la proposta i la implicació de col·laboradors particulars i empresarials, va fer que la iniciativa s’anés fent gran i s’hagi convertit en un projecte intercomarcal que abasta tota la Catalunya Central.

Les xifres han anat creixent any rere any i, en les sis edicions anteriors, s’han recollit gairebé 150.000 euros, hi han participat uns 5.500 caminants, s’han venut més de 18.000 samarretes i s’ha comptat amb la col·laboració de padrins de luxe com Pilarín Bayés, Fermí Fernández, Lloll Bertran i Natxo Tarrés. Aquest any, els padrins són el xef Nandu Jubany i l’actriu Mont Plans.