Mig centenar de persones vinculades a Manresa i expertes en diversos àmbits professionals es van aplegar a la Cova, convocats pel govern municipal, per participar en una sessió de treball sobre el projecte Manresa 2022.

Els objectius de la trobada eren, per una banda, fer una explicació àmplia als assistents sobre quines són les particularitats d'aquest projecte; i, de l'altra, obrir un espai de debat i participació de cara a elaborar un programa d'activitats de cara a l'any 2022, coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa.

Els responsables del Pla Director Manresa 2022, Jordi Rodó i Josep Huguet, van obrir l'acte amb una presentació del projecte que, com van recordar, es va impulsar des de l'Ajuntament de Manresa el 2013.

Van detallar cada un dels àmbits en què s'estructura Manresa 2022 i van fer un repàs a les actuacions que s'han fet al llarg d'aquests anys en relació a aquest projecte.

Tallers sectorials

Posteriorment, es van organitzar tallers sectorials amb la participació de tots els assistents i organitzats en els diferents àmbits en què s'haurà d'estructurar el futur programa d'activitats relacionats amb aquesta efemèride.

Al final de cada sessió, els portaveus de cada grup sectorial van exposar les conclusions al plenari i, amb posterioritat, s'analitzarà de quina manera es poden incloure al Pla Director.