Paral·lelament a la sol·licitud del crèdit a l'IDAE, que va presentar el 30 de maig del 2017, l'Ajuntament va aprovar un plec de clàusules per a la millora de l'enllumenat públic per valor de 5,5 milions d'euros. Va convocar el concurs el juliol del 2017, una empresa va al·legar i el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, en una resolució del 21 de març passat (vegeu l'edició del 3 d'abril), va suspendre el concurs i va obligar el consistori a redactar un nou plec per evitar el risc «de favoritisme i arbitrarietat».

Ahir, el regidor Jordi Serracanta va explicar que el nou plec s'està fent amb la diferència, en comparació amb la vegada anterior, que s'ha segregat i accelerat un dels tres lots que incloïa, el del contracte de manteniment de l'enllumenat públic i semàfors, perquè es pugui realitzar aquest 2018. Amb aquest objectiu, «l'estem tancant per treure'l com més aviat millor».

Els altres dos lots -la renovació de deu sectors de la xarxa de l'enllumenat públic de la ciutat, que suposava un inversió de 2 milions d'euros, i la renovació dels reguladors dels semàfors- va dir que també s'estan treballant per tal de poder-los contractar «dins l'escenari pressupostari del 2019».

Va insistir que la del plec i la dels 2 milions d'euros de l'IDAE són dues operacions que «sempre hem treballat en paral·lel. No ha vingut una cosa després de l'altra», i va especificar que «el projecte que expliquem avui [ahir per al lector] va absolutament encaminat a l'eficiència energètica», mentre que «el plec també parlava d'inversions importants, però no anaven tan lligades a l'eficiència energètica sinó a la millora de la infraestructura de la xarxa de l'enllumenat públic de la ciutat».