La Unitat d'Igualtat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha emès aquest matí de divendres un comunicat en què lamenta i expressa públicament "el desacord" davant la sentència judicial de la Manada que considera "condemnable" perquè, entre altres aspectes, situa les dones en una situació d'indefensió davant la justícia.

Després de fer-se pública ahir dijous la sentència que dictamina que l'agressió de cinc joves a una noia durant els Sanfermines dels 2016 suposa un abús sexual però no una violació, la Unitat d'Igualtat assegura que la decisió judicial suposa "una retallada de la llibertat de les dones" i no una posició que "coarti les actuacions violentes contra elles". A més, afirma que la sentència demostra que la cultura de la violació "roman en alguns estrats de la societat" i no ens acosta a la igualtat de gènere, sinó que perpetua el "patriarcat en la seva forma més primària".

Davant d'això, la Unitat d'Igualtat confia que el Tribunal Suprem dictamini d'acord amb la "realitat d'un atropellament violent i humiliant de cinc homes contra una dona indefensa". A més, reclama acabar amb les complicitats que dia a dia "fomenten actituds de superioritat contra les dones" i treballar, des de la Universitat i les institucions educatives per "una societat justa i lliure que permeti a totes les dones viure amb seguretat i plenitud".

La Unitat d'Igualtat de la UVic-UCC dóna suport a les demandes de la comunitat universitària relacionades amb la igualtat de gènere i vetlla per la resolució de conflictes i la sensibilització des d'una perspectiva de gènere. L'any pasat va presentar el segon Pla per a la Igualtat de gènere que incorpora la prevenció i erradicació de casos d'assetjament sexual i violència de gènere.