La recuperació del concert gratuït de festa major amb un grup de renom i l'elecció del director de cinema manresà David Victori com a pregoner seran dues de les principals novetats de la celebració d'enguany.

Tant el concert a la plaça de Sant Domènec, amb Els Catarres com a cap de cartell, com el pregó oficial de la festa major al saló de sessions seran el dissabte 25 d'agost.

La regidora de Festes i Projecció de la Ciutat, Neus Comellas, va assegurar ahir en roda de premsa que «Manresa enguany recupera el gran concert de festa major, gratuït per a tota la ciutadania i els forasters, amb el grup de referència Els Catarres».

Acompanyada pel president de l'Associació Manresa de Festa, Joan Orriols, va remarcar que la presència d'aquest grup musical català «d'èxit, fresc i viu, serà un gran valor afegit a aquesta festa, que ajudarà a enriquir la programació encara més». Així mateix, va destacar la tria de David Victori com a pregoner «per mostrar el bagatge d'un actiu important per a la ciutat com és aquest jove escriptor i director de cinema, que està a punt d'estrenar el seu primer llargmetratge».

La regidora va avançar que en aquests moments s'està treballant en d'altres propostes incloses en la festa major vinculades a la celebració de la capitalitat cultural, però amb voluntat de continuïtat.

De «Jennifer» a la fama

Els Catarres són un grup de música català d'estil pop-folk. Els seus components són Èric Vergés i Jan Riera, d'Aiguafreda, i Roser Cruells, de Centelles. El grup es va formar al final del 2010 i va iniciar la seva carrera tocant als bars i a la Fira d'Artesania d'Aiguafreda. El seu primer grup de cançons va estar disponible exclusivament a Internet. Gràcies a una d'elles, «Jennifer», una cançó que parla de l'amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa, van saltar a la fama el 2011. El vídeo d'aquesta cançó està a punt de superar els 4 milions de visites a YouTube i és el vídeo més vist de la música en català. El març passat van publicar el seu cinquè àlbum, Tots els meus principis.

David Victori i Ridley Scott

David Victori (Manresa, 6 de setembre de 1982) va començar la seva carrera en el cinema com a assistent personal de Bigas Luna durant 5 anys, a qui va acabar fent d'assistent de direcció a la pel·lícula Son de mar. Posteriorment va treballar com a assistent de direcció a sèries com Àcaros, de Paco León, i a curtmetratges.

El 2008 va escriure, dirigir i editar el seu primer curtmetratge, Reacción, amb Santi Millán de protagonista. A banda d'altres fites, ha rodat Zero, produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender, i està preparant el seu primer llargmetratge, Cross the line, amb coproducció nord-americana.