Amb 63 habitants més, Veneçuela ha viscut el darrer any natural el tercer increment de població més important a Manresa, darrere del viscut pel Marroc (367 més) i per Hondures (78 més). Aquest fet l'ha situat per primera vegada en el rànquing dels deu països amb més població.

La pèrdua d'habitants de Polònia des de fa deu anys, amb alguna inflexió a l'alça poc important al llarg d'aquest període, ha suposat la seva desaparició del rànquing en el darrer recompte. Mentre que en els cinc primers llocs -Marroc, Romania, Xina, Senegal i Ucraïna- les variacions d'un any a l'altre gairebé són imperceptibles, llevat del fet que Ucraïna ha rellevat Equador i Bolívia, que havien ocupat un dels cinc primers llocs, en el cas dels deu darrers, hi ha hagut bastant més moviment.

Hondures, que el desembre del 2016 ocupava el número deu, ha saltat al número cinc en un any, amb un increment de 78 habitants. La situació de crisi econòmica, social i política del país, juntament amb el canvi dels circuits migratoris, que estaven orientats als Estats Units, en són la causa. En el cas de Veneçuela, la seva aparició en el rànquing per l'augment de la població també l'explica la situació de crisi general, que ha fet créixer el moviment migratori en un país que, tradicionalment, era receptor de migracions.

Continuen perdent població Romania, Xina, Equador, Bolívia i, com ja s'ha dit, Polònia.