La 20a Moguda a l’Agulla va estar molt condicionada dissabte per un dia rúfol i per la pluja que va caure a mitja tarda. Tot i així, el CAE va poder fer totes les activitats programades.

El que havia de ser una edició molt especial de la Moguda a l’Agulla, va quedar força deslluïda pel mal temps que va fer dissabte. Les previsions anunciades de pluja, un dia rúfol i gris i un ruixat de mitja tarda varen ser tres elements claus en el desenvolupament d’aquesta 20a edició.Plantar cara al mal temps

Tot i així, des del CAE es va voler plantar cara al mal temps i des de bon matí es va treballar en el muntatge de la Moguda: carpes, taules, cadires, pancartes, decoracions... I a les cinc de la tarda es donava el tret de sortida.

Fins i tot el sol va voler-se sumar a la festa durant una estona, però poc abans de la set, un ruixat va fer fugir bona part dels participants. Tot i així, passada la pluja, la companyia King Q Sham va engegar el seu espectacle El viatge del senyor Q davant del centenar de valents que varen resistir la pluja. D’aquesta manera es posava punt i final a aquesta 20a edició de la Moguda a l’Agulla.

Enguany la Moguda s’ha centrat en l’Ecoparc de la Catalunya Central. Per això totes les activitats s’havien agrupat en cinc grans espais relacionats amb el mar que, milions d’anys enrere ocupava aquest territori: l’escull de corall, el fons marí, la platja, la sal i el delta. A més a més, centenars d’estels de peixos Koinobori fets per alumnes de diferents escoles de Manresa i de Casals de Joves de la comarca decoraven el parc de l’Agulla. A les aletes dels peixos, els nois i joves hi havien escrit els seus desitjos.

La Moguda és una activitat organitzada pel CAE i que compta amb el suport d’un gran nombre de persones voluntàries. Enguany, gairebé una quarantena de persones han respost a la crida de col·laboració feta des del CAE per participar en el muntatge, desmuntatge i dinamització de les activitats.

La Moguda a l’Agulla 2018 ha comptat amb la col·laboració del Parc de la Sèquia, la Fundació La Xarranca i Imaginat i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, la Direcció General de Joventut de la Generalitat del Catalunya i la Diputació de Barcelona.