El bus urbà de Manresa està en procés d'implantació de noves parades i recorreguts per ampliar el servei, que entraran en funcionament plenament el 21 de maig.

Les principals novetats són que el bus urbà donarà servei per primer cop de manera estable al cementiri i al Congost a la tarda dels dies lectius, amb la línia 4, i també entrarà dintre del polígon dels Dolors i arribarà a prop del Parc Tecnològic i del Palau Firal amb la línia 5.

També es millora el servei a l'Escola Oficial d'Idiomes, que tenia una parada a la ronda i ara en tindrà una altra més a prop al camí dels Tovots.

Una altra novetat és que la línia 8-Perimetral incorporà un vehicle més. Això permetrà millorar les freqüències en hores punta en dues lectius (de 15 a 14 minuts) i també en dies no lectius (de 20 a 15 minuts).

La Línia 4 estrena parades al Congost (davant del cementiri) i a la plaça Sant Jordi. Passa de dir-se Font-Valldaura a Font-Valldaura-Congost.

La Línia 5 estrena parades al passeig del Riu, al carrer Sallent del Polígon dels Dolors (al costat de la benzinera) i les ja esmentades pròximes al Parc Tecnològic, al Palau Firal i a l'Escola Oficial d'Idiomes. També hi ha punts de parada als que donaven servei altres línies i, a partir del dia 21, també ho farà la Línia 5 com l'Estació de Bus-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Prat de la Riba, la Renfe o l'Escola Oficial d'Idiomes.

Solució a les Escodines

Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l'Ajuntament de Manresa, va explicar que s'està estudiant la manera que els veïns de les Escodines puguin fer servir una parada a prop de les piscines, ja que la que hi havia no es pot utilitzar a causa de les obres. Els veïns havien mostrat a Regió7 el seu descontentament amb problemàtiques del barri inclosa aquesta (vegeu diari de dimarts).

En la presentació de les novetats, el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, ha afirmat que l'objectiu de les millores és acostar el bus a zones d'especial interès de la ciutat, «per apropar-nos més i que el bus estigui accessible per a treballadors i professionals en llocs d'activitat econòmica, com el polígon dels Dolors, Palau Firal i Parc Tecnològic».

Per altra banda, s'ha millorat també la connexió amb zones d'interès social, com ara el Congost, on «tenim molts practicants, molts clubs i milers de persones que no tenien parada regular a la zona. Ara hi incorporem el servei amb la voluntat també que els nois i noies que hi van a fer esport s'incorporin com a nous viatgers del bus».

El regidor ha explicat que les millores representen un increment del 2,5% el pressupost del bus urbà i aquest any s'hi destinaran 70.000 euros més. «Ho hem fet de manera eficient, pensada i ordenada, per donar millor servei als viatgers d'acord amb les necessitats».

Serracanta ha recordat que la mobilitat és bàsica i des de l'Ajuntament cal garantir i potenciar el servei, perquè «no tothom té la possibilitat de tenir transport privat, i per tant la responsabilitat de l'administració és que el transport arribi al màxim de gent possible». També ha recordat que com més gent usi el bus urbà menys vehicles privat hi haurà als carrers, «per tant també estarem millorant la mobilitat de la ciutat i la qualitat de l'aire».