Més de 600 persones vingudes de tot l´estat espanyol i fins i tot d´altres punts d´Europa, com ara Alemanya o Itàlia, hna participat aquest dissabte i fins diumengea les 6 de la matinada, a la trobada espiritual que celebra l´Associació Cultural Touba, que agrupa persones originàries, majoritàriament de Gàmbia i Senegal, pertanyents a la via espiritual dels muridiyes.

Paral·lament, uns 300 homes participants a la trobada, han sortit del Palau Firal per recórrer entre les 9 i 2/4 d´11 d'aquest matí de dissabte el centre de Manresa, anant des de la plaça de Sant Domènec fins la Ben Plantada.

La trobada al Palau Firal ha aplegat centenars de persones de la comunitat muridiya que han participat durant gairebé 24 hores en el recital de poesia espiritual escrita pel fundador de la comunitat, Amadú Bamba. Les jornades inclouen debats i cants sufís de persones senegaleses i gambianes, actualment residents a Espanya. L´associació Touba celebra, cada any, la trobada a un lloc diferent i enguany, segons Amadou Gueye, manresà membre de la l´associació Touba, «tocava Catalunya».