Més de 600 persones vingudes de tot l'Estat espanyol i fins i tot d'altres punts d'Europa, com ara Alemanya i Itàlia, van participar durant ahir i fins a les 6 de la matinada d'avui a la trobada espiritual que celebra l'Associació Cultural Touba, que agrupa persones originàries, majoritàriament, de Gàmbia i Senegal, pertanyents a la confraria musulmana seguidora del S. Amadou Bamba.

Uns 300 homes participants a la trobada van baixar del Palau Firal fins al centre de Manresa per recórrer, entre les 9 i 2/4 d'11 del matí, el passeig de Pere III.

La trobada al Palau Firal va aplegar centenars de persones de la comunitat Muridiya que van participar durant prop de 24 hores en el recital de poesia espiritual.

Amadou Gueye, manresà membre de la l'Associació Touba, va explicar ahir a aquest diari que l'entitat celebra cada any la trobada en un punt diferent, i que enguany tocava a Catalunya. A la tarda, els participants van rebre la visita de la regidora Mercè Rosich i de Josep Vilarmau, tècnic d'immigració de l'Ajuntament.