Sessió molt llarga, divendres a la tarda, a la sala d´actes del centre cívic Joan Amades. El regidor d´Urbanisme, Marc Aloy, i el cap de servei d´Urbanisme, Ricard Torres, van explicar a una vuitantena de veïns els plans de creixement al barri, inclòs un Mercadona. Ho van fer convidats per la Plataforma de Veïns de la SAFA.

Els veïns, pel que es va despendre de les preguntes i intervencions, no reben amb els braços oberts el creixement del barri. Temen pel petit comerç, per la mobilitat i pels horts. També hi va haver moltes crítiques perquè els ha arribat el projecte dat i beneït i no hi han pogut dir la seva. Aloy els va recordar que el que s´explicava ahir està aprovat des del 2008.

El regidor va situar a final de mes l´aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació de la primera fase del Pla Parcial Sagrada Família i per al «principi d´estiu» l´inici de les obres, que inclouen fer el Mercadona (amb una superfície de venda de 1.500 m2) i que és el que hi havia al carrer de Gaudí, que tanca i es trasllada al nou tram del carrer de Sant Maurici, que s´urbanitzarà en aquesta fase (fins al Sant Cristòfol). També inclou fer un passatge per arribar de les cases de la Sagrada Família a aquest nou tram del Sant Maurici i un sistema de rampes per salvar el pendent que hi ha fins a l´escola.

Una veïna va anunciar que farà una recollida de signatures contra el pla parcial. A la part final de la sessió, que va incloure alguns moments de força tibantor, Aloy es va quedar a parlar amb els hortolans afectats pel pla parcial.