Azpeitia ha complert amb la seva part de la promoció del Camí Ignasià amb les primeres jornades enogastronòmiques centrades en la figura del fundador de la Companyia de Jesús celebrades al municipi guipuscoà.

Manresa ja va fer les seves jornades gastronòmiques i també va ser present el cap de setmana a Azpeitia participant al mercat de productes locals i amb denominació d'origen dels llocs per on passa el Camí Ignasià. A les jornades celebrades a Guipúscoa s'hi va poder trobar una mostra dels productes del Pelegrí que s'han creat: dolç, mossec, cervesa i brou del Pelegrí, juntament amb els vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Hi ha hagut tastos de vins i sidres, visites guiades i la presentació d'un pastís fet a base d'ametlles i que es comercialitza amb el nom d'«Ignasi». També hi ha hagut degustacions de pintxos ignasians, cartes especials als restaurants i una mostra de fotografies.

L'alcalde Valentí Junyent s'ha entrevistat amb Ignacio Ina Echarte, superior de la Casa de Loiola i responsable per part de la Companyia de Jesús dels actes previstos pels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa.